Kerstbrood
Ingrediënten
- 500 gram bloem *
- 20 gram droge gist * of 40 gram verse gist *
- 3 dl water
- 10 gram zout
- 400 gram rozijnen
- 100 gram fruitmix
- 200 gram amandelspijs
- Eventueel gehakte nootjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
- Meng de bloem met gist en water tot een mooie lap deeg (mag slap zijn).
- Zout mag niet direct in contact komen met gist dus strooi het zout langs de rand of voeg later toe.
- Daarna de vulling er doorheen kneden (dit kan ook na de eerste keer rijzen).
- Verdeel het deeg in twee bollen voor twee heerlijke kerstbroden.
- Laat het deeg afgedekt met een schone keukendoek 15-30 minuten rusten en kneedt het
opnieuw. - Maak twee rolletjes van de amandelspijs en leg dit op de deegplakken en vouw het in.
- Eventueel de gehakte nootjes erover heen strooien.
- Opnieuw laten rijzen bij temperatuur van ongeveer 25 graden tot het volume ongeveer
verdubbeld is en afbakken in een voorverwarmde oven op 220 gr in ca 40 minuten. - Na afkoelen bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!!