Rozijnenbollen
Ingrediƫnten
- 125 gram speltbloem *
- 125 gram volkoren speltmeel *
- 30 gram koude plantaardige boter in blokjes
- 50 gram havermout *
- 1/4 theelepel zout
- 25 gram suiker
- 1 theelepel baksoda
- 100 gram rozijnen
- 225 ml haver- of sojadrink gemengd met 1 eetlepel citroensap
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 200 graden.
- Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
- Doe beide meelsoorten in een kom en wrijf er met uw vingers de boter door, tot een kruimelig mengsel.
- Roer de havermout, het zout, de suiker, de baksoda en de rozijnen er met een pollepel door.
- Roer het plantaardige drink-citroenmengsel erdoor. Het wordt een brijachtige massa, dat klopt.
- Schep met behulp van een ijsboltang of grote lepel 10 porties deeg op de bakplaat.
- Vorm zo nodig bij tot een bolletje. Bak in het midden van de oven in 20-22 minuten, bruin met krokante korst.
- Laat afkoelen op een rooster, als het lukt, voor u toehapt!
Veel plezier, en eet smakelijk!