Maisbrood
Ingrediƫnten
- 240 gram bloem *
- 240 gram maismeel *
- 7 gram droge gist *
- 30 gram zonnebloemolie
- 285 gram lauw water
- 1 theelepel honing
- 9 gram zout
Instructies
Broodbakmachine
- Meet alle benodigdheden af.
- Voeg eerst de vloeistoffen toe in de broodbak machine en daarna het
maismeel en de bloem. - Daarna het zout en de gist toevoegen, en zorg ervoor dat deze niet direct door elkaar gemengd worden (in aparte hoek toevoegen).
- Broodbak machine instellen op medium bakken.
Met de hand & oven
- Meng de gist en de honing met het water en laat een kwartier staan.
- Meng in een mengkom de bloem, het maismeel en het zout.
- Voeg de olie en het gist-honing-water toe en meng dit er goed door (pollepel).
- Kneed het deeg, doe dit ongeveer een kwartier. Eventueel is ook een mixer te gebruiken.
- Voeg water
toe als het te droog is. Of voeg bloem toe bij te veel vocht. - Vet een kom in met olie, leg het deeg in de kom, draai rond zodat het deeg omhuld is met olie.
- Deeg afdekken met een theedoek, de kom met folie afdekken.
- Dan 1,5 uur rijzen. Het deeg wordt hierbij eens zo groot.
- Verwarm de oven op 220 graden. Verwarm het bakblik mee voor in de oven.
- Bak het brood af in 40
minuten. - Besproei voor het in de oven gaat met water voor een knapperige korst.
Als het brood hol klinkt is het gaar, anders telkens 5 minuten extra bakken.
Het is misschien niet te doen, maar laat het brood minimaal 5 minuten rusten op een rooster.